چگونگی حکم اجرای الزام به تنظیم سند رسمی
پس از آنکه رای الزام به تنظیم سند رسمی قطعی شد، اجراییه صادر میشود، و دادگاه ابتدا به محکوم علیه (مالک رسمی) ابلاغ میکند که ظرف ۱۰ روز پس از ابلاغ برای تنظیم سند رسمی در دفترخانه حاضر شود، و ملک را به نام محکوم علیه منتقل کند. اگر محکوم علیه در دفترخانه حاضر نشد با تقاضای سردفتر اسناد رسمی نماینده دادگاه در دفترخانه حاضر میشود و ملک را به نام محکوم له یا خریدار میکند. پس از آنکه رای الزام به تنظیم سند رسمی قطعی شد، اجراییه صادر میشود، و دادگاه ابتدا به محکوم علیه (مالک رسمی) ابلاغ میکند که ظرف ۱۰ روز پس از ابلاغ برای تنظیم سند رسمی در دفترخانه حاضر شود، و ملک را به نام محکوم علیه منتقل کند. اگر محکوم علیه در دفترخانه حاضر نشد با تقاضای سردفتر اسناد رسمی نماینده دادگاه در دفترخانه حاضر میشود و ملک را به نام محکوم له یا خریدار میکند. اجرای حکم الزام به تنظیم سند رسمی به چه صورت انجام میشود؟ برای انجام این حکم چه کارهایی باید انجام دهیم؟ برای اطلاعات بیشتر در ادامه با ما همراه باشید.
اجرای احکام
مطابق ماده ۴۷ قانون اجرای احکام مدنی هرگاه محکوم به انجام عمل معینی باشد و محکوم علیه از آن امتناع نماید و انجام عمل توسط شخص دیگری ممکن باشد، محکوم له میتواند تحت نظر دادورز آن عمل را به وسیله دیگری انجام دهد، و هزینه آن را مطالبه کند و در اجرای حکم الزام به تنظیم سند رسمی، اگر محکوم علیه در دفترخانه حاضر نشد با تقاضای سردفتر اسناد رسمی نماینده دادگاه در دفترخانه حاضر میشود و ملک را به نام محکوم له منتقل میکند.
نمونه درخواست اجرای احکام
ریاست محترم شعبه... دادگاه عمومی...
با سلام احتراماً به استحضار عالی میرساند در پرونده کلاسه.... آن دادگاه محترم حکم به نفع اینجانب و به ضرر خوانده صادر شده، و حکم صادره پس از تجدید نظرخواهی محکوم علیه در پرونده کلاسه...شعبه استان تهران تایید و حکم قطعی شده است. اینک با تقدیم فتوکپی دادنامه ابلاغ شده مرحله تجدید نظر، استدعای صدور اجراییه را از محضر عالی دارم ضمناً نظر به اینکه اجرای حکم تنظیم به سند رسمی انتقال مستلزم انجام هزینههایی است، استدعا دارد در صورت تصویب مقرر فرمایند به اینجانب اجازه داده شود این هزینهها را از محل تتمه ثمن به حساب محکوم علیه انجام دهم.
با تشکر
ماده ۱۴۵ یانون اجرای احکام
هرگاه مالک حاضر به امضاء سند انتقال به نام خریدار نشود نماینده دادگاه سند انتقال را در دفترخانه اسناد رسمی به نام خریدار امضاء مینماید.
مدت زمان اجرای احکام کیفری
زمانی که رای دادگاه قطعی شد، نوبت به اجرای احکام می رسد، مرحله اجرای احکام در دادگاه حقوقی و کیفری زمان بر بوده و ممکن است پروسه ای طولانی تر از مرحله صدور رای قطعی داشته باشد، البته این مورد در پرونده های متعدد یکسان نبوده و با توجه به موضوع پرونده زمان آن حدودا مشخص میشود.
برگه اجرای حکم
بعد از طی کردن فرآیند دادگاه و صادر شدن رای قطعی، محکوم له( خواهان) باید از دادگاه صادرکننده رای بدوی درخواست صدور اجرائیه نماید، ( اجراییه به وسیله قسمت اجرا دادگاهی که آن را صادر کرده به موقع اجرا گذاشته میشود) مدیر دفتر دادگاه با درخواست محکوم له برگه اجرائیه را صادر و به محکوم علیه ابلاغ می نماید، تا ظرف ۱۰ روز حکم را اجرا نموده و موجبات اجرای آن را فراهم نماید. و بعد از این مرحله پروندا به واحد اجرای احکام ارجاع میشود تا روند اجرای حکم طی شود.
ممانعت از اجرای حکم توسط محکوم علیه
مطابق ماده ۱۷ قانون اجرای احکام مدنی؛ کسانی که مانع دادورز (مامور اجرا) از انجام وظیفه شوند علاوه بر مجازات مقرر در قوانین کیفری مسئول خسارات ناشی از عمل خود نیز میباشند. و در صورتی که حین اجرای حکم نسبت به دادورزها (مامورین اجرا) مقاومت یا سوء رفتاری شود میتوانند حسب مورد از مامورین نیروی انتظامی برای اجرای حکم کمک بخواهند، مامورین مزبور مکلف به انجام آن میباشند.
اجرای حکم چقدر طول می کشد
همانطور کا در موارد قبل نیز عنوان کردیم اجراز حکم در پرونده های مختلف متفاوت بوده و نمیتوان زمان مسخصی را برای آن در نظر گرفت.
برای ارتباط با وکلا، داوران و کارشناسان حقوقی گروه وکلای عدلجو و طرح سوالات خود، لطفا در سایت ثبت نام نمایید. از طریق ناحیه کاربری با ما در تماس بوده و از طریق پیامک زمان پاسخگویی برای شما ارسال خواهد شد. مطمئن باشید در اسرع وقت به سوالات شما پاسخ داده خواهد شد.
شماره های تماس:
تجربه گروه وکلای عدلجو راهنمای شما است...
برای مشاوره، پیش از هر اقدامی میتوانید با ثبت شماره تماس خود، منتظر تماس مشاوران حقوقی عدلجو، در اولین فرصت باشید...
مطالب مرتبط